سیستم انتقال قدرت خودروهای برقی PHEV

خودروهای پلاگین هیبرید برای اولین بار مشکل‌سازتر از برقی‌ها

اخبار

برای نخستین بار در تاریخ مطالعات کیفیت اولیه جی.دی. پاور (J.D. Power)، خودروهای پلاگین هیبرید از نظر تعداد مشکلات گزارش‌شده توسط مالکان، از خودروهای تمام برقی سبقت گرفتند. این یافته شگفت‌انگیز که بخشی از «مطالعه کیفیت اولیه ایالات متحده در سال ۲۰۲۵» است، نشان‌دهنده چالش‌های فزاینده در پیچیدگی فنی این نوع خودروهاست که دو پیشرانه بنزینی و برقی را همزمان در خود جای داده‌اند. در حالی که تصور می‌شد پلاگین هیبریدها بهترین ویژگی‌های هر دو جهان را ارائه می‌دهند، اکنون به نظر می‌رسد که پیچیدگی آن‌ها به قیمت کاهش قابلیت اطمینان در ماه‌های اولیه مالکیت تمام شده است. این مطالعه که مشکلات رخ‌داده در ۹۰ روز نخست مالکیت خودرو را می‌سنجد، معیار اصلی خود را «تعداد مشکل در هر ۱۰۰ خودرو» یا PP100 قرار داده است که در آن، امتیاز پایین‌تر به معنای کیفیت بالاتر است.

بر اساس این گزارش، خودروهای پلاگین هیبرید با ثبت میانگین ۲۳۷ مشکل در هر ۱۰۰ خودرو، در صدر فهرست پرایرادترین وسایل نقلیه قرار گرفتند. این در حالی است که خودروهای تمام برقی، که سال گذشته در این جایگاه قرار داشتند، با بهبودی قابل توجه به میانگین ۲۱۲ مشکل در هر ۱۰۰ خودرو رسیده‌اند. این بهبود عمدتاً مدیون پیشرفت چشمگیر تسلا در کاهش ایرادات محصولات خود است. در مقابل، خودروهای هیبریدی معمولی و وسایل نقلیه با موتور احتراق داخلی همچنان قابل‌اطمینان‌ترین گزینه‌ها باقی مانده‌اند.

نوع خودرومیانگین مشکل در هر ۱۰۰ خودرو (PP100)
پلاگین هیبرید۲۳۷
تمام برقی۲۱۲
هیبرید۱۹۶
بنزینی۱۸۴
یک مالک خودرو در حال کار با سیستم اطلاعات و سرگرمی و اتصال گوشی هوشمند خود

یکی از دلایل اصلی افزایش مشکلات در تمامی خودروهای مدرن، به‌ویژه در مدل‌های برقی‌شده، به سیستم‌های اطلاعات و سرگرمی بازمی‌گردد. اگرچه این بخش نسبت به سال گذشته بهبود جزئی داشته، اما همچنان با ۴۲.۶ مشکل در هر ۱۰۰ خودرو، پردردسرترین حوزه محسوب می‌شود. مالکان به طور فزاینده‌ای از انتقال کنترل‌های حیاتی مانند تنظیمات سیستم تهویه، باز کردن درب پارکینگ و حتی داشبورد به صفحات لمسی ابراز نارضایتی می‌کنند. به گفته فرانک هنلی، مدیر ارشد محک‌زنی خودرو در جی.دی. پاور، «مشتریان اگرچه نمایشگرهای بزرگ را از نظر بصری جذاب می‌دانند، اما کار با آن‌ها به منبع فزاینده‌ای از ناامیدی تبدیل شده است». نیاز به ضربه زدن و پیمایش در چندین منو برای دسترسی به عملکردهای اساسی، نه تنها پیچیده است بلکه حواس‌پرتی خطرناکی را حین رانندگی به همراه دارد. حفظ کنترلرهای فیزیکی برای برخی از این عملکردها می‌تواند به سادگی این نقاط ضعف را برطرف کند. همچنین، مشکلات مربوط به اتصال و عملکرد Android Auto و Apple CarPlay همچنان در صدر شکایات کاربران قرار دارد.

در رده‌بندی برندها، لکسوس با ثبت ۱۶۶ مشکل در هر ۱۰۰ خودرو، برای سومین سال پیاپی به عنوان باکیفیت‌ترین برند خودرویی معرفی شد. پس از آن، جگوار (۱۷۵) و جنسیس (۱۸۳) در جایگاه‌های بعدی برندهای لوکس قرار گرفتند. در میان برندهای عمومی، نیسان با ۱۶۹ مشکل در هر ۱۰۰ خودرو، بهترین عملکرد را به نام خود ثبت کرد و هیوندای (۱۷۳) و شورولت (۱۷۸) آن را دنبال کردند. از سوی دیگر، برندهایی مانند ولوو، کرایسلر و آئودی در انتهای این جدول رده‌بندی قرار گرفتند.

لینک منبع: